Balansegrupper

Balansegrupper for eldre med risiko for fall, startar opp att 29.august ved ToppTrening.

Vi har drevet balansegruppen siden 2012. Balansegruppen blir drevet som et samarbeid mellom ToppTrening og Fysio1. Instruktører er Erik D. Tønnessen, Trude Flø Johnsen og Thomas Ose Silseth.

Fokus er på å trene opp de store musklene i beina, samt bedre balansen både i stående posisjon og mens man er i bevegelse. Tester viser at treningen har gitt gode resultater.

I august 2017 utvida vi tilbodet med «Styrke og balanse» fredagar kl 10 – 1055.

 

Målgruppe «STYRKE OG BALANSE»: Dette er eit tilbod for eldre som treng styrketrening, og som synest «Sirkeltrening» på ToppTrening er for tøft. Treninga passar for eldre som er i rimelig bra form, som er litt aktive frå før og som ynskjer å styrke kroppen. Ein kan ikkje vere avhengig av ganghjelpemiddel.

Målgruppe «BALANSEGRUPPE»: Personer med nedsatt balanse og styrke i lår og dermed har økt risiko for å falle. Man kan ikke være avhengig av ganghjelpemidler.

Vi ønsker at nye deltagere skal testes i forkant for å finne ut om balansegruppen passer for dem. Vennligst ta kontakt for å avtale en time.

Treningen: I balansegruppen har vi plass til 10-14 deltakere. Treningen varer i ca. 55 minutt; 10 minutt oppvarming og fleksibilitet, 25-35 minutt balansetrening som foregår i grupper og 5-10 minutt med styrketrening av lår og mage/rygg. Man trener balanse i gange på ujevnt underlag, statisk balanse i stående og balansering uten bruk av syn. Øvelsene vil så langt det er mulig bli individuelt tilpasset.

Hvor: Gruppesalen til Topp Trening, ved Helsehuset Ørsta AS. Adresse: Strandgata 4, 6150 Ørsta (Gamle samvirket). Det er garderobemuligheter.

Når: Det er 2 grupper. Begge holdes på onsdager. Første gruppe starter kl 10.00 og varer til ca 10.55 og neste gruppe starter 11.00 og varer til ca 11.55.  Det er mulig å bli med på treningen underveis hvis der er ledig plass. Ta da kontakt for informasjon og tilbud om pris.

Påmelding: På telefon/sms/ mail. Mailadresse er tonnessen@fysio1.no eller post@topptrening.no. Telefon/mobil er Erik D Tønnessen: 90 74 43 28 eller Trude F. Johnsen: 97628062.

 

Ring gjerne hvis det er noe dere lurer på.

Mvh

Erik Drange Tønnessen, Fysioterapeut ved Fysio1  

Thomas Ose Silseth, Fysioterapeut ved Fysio1

Trude F Johnsen, Daglig leder Topp Trening

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.